22 November 2012

ICT Shah Alam

wassup 

asyik tertangguh je nak menghupdate blog lusuh nie . so berkat dari kerajinan yang sedang mengunung sekarang . dengan ringan tangannya . aku nak bercerita tentang perjalanan aku dekat ICT Shah Alam . not bad . suam-suam kuku jugaklah lepak dekat sana .

xcelly . aku dengan kaum kerabat aku bertolak dari rumah pagi tapi round-round Shah Alam dulu . tunggu abang second aku abes kuliah ape semua .  sebab dah janji nak jumpa time datang shah alam . sementara tunggu dia dapat lah gambar nie sebijik dekat Giant . hee .

my sis . my cousin . me .

bila my abang dah sampai kami pon bergeraklah ke ICT tapi singgah makan dulu . lupa nak cakap time sampai Shah Alam hujan lebat gila . siap makan ape semua kami pon bertolak ke ICT . masuk je ICT terus cari parking . parking kereta sebelum pukul 6 RM3 tapi selepas pukul 6 RM10 . motor aku tak sure sangat la . memang RM3 je kot .

destinasi pertama kami masuk snowalk . nie pon kenakan kadar bayaran yang agak tinggi . sebelum pukul 6 kanak RM20 dewasa RM25 tapi selepas pukul 6 kanak-kanak RM30 dewasa RM35 .


pintu masuk snowalk

iglu ice 

iglu ice

singa 

singa

adik tia

ice man 

sejuknya

kami semua

kakak edayah

me

dengan kesejukan 5 darjah celcius macam hape tah . mengigil kami semua . tapi kalau dah tak tahan sejuk sangat . kita boleh keluar panaskan badan . lepas tue bole masuk semula . nak masuk berapa lame pon tak kisah . dalam nie macam-macam ada . boleh turun gelongsor pakai pelampung . kasut gergasi . nak naik mainan dalam nie semuanya free . bila dah puas bersalji dalam nie kami pon keluar sebab dah tak tahan sangat dah .

after that round-round dekat luar pulak . so tengok jela gambar dekat bawah nie . 





















dalam nie lebih kurang macam funfair jugak . setiap kali nak naik mainan dalam nie kena bayar RM5 ade jugak yang mahal . ikut atas jenis game tue jugak la . dalam nie jugak boleh mandi-manda . besar jugak la . macam wet world jugak .

dalam pukul 8 lebih baru bergerak balik . letih gila lah kan . kaki lenguh round-round dekat situ je . itupun tak pergi dekat semua pelusuk ICT lagi . that's all . daaa .


1 comment:

zubect said...

owh. terharu sy bce komen awk yg awk ckp admire sy, sy admire awk jgk bdk comel n cute. untg la leh pi jalan2 kat shah alam