01 January 2014

welcome 2014

salam tahun baru u'alls

tak sangka kejap sangat masa berlalu . rupanya dah menjelang tahun 2014 . sedangkan rasa macam baru semalam last day belajar dekat tadika . oke . propa je lebih . sempena tahun baru nie . ramai yang memasang azam tahun baru . aku jugak tidak terkecuali . tapi sayang azam tahun lepas pun tak tertunai lagi macam nak nak buat azam baru . sampaikan azam tahun lepas pun sampai lupa ada azam apa . dashat betul . 

maka kali memang kena bersungguh-sungguh untuk capai semua nie . perlukan azam yang tekad . usaha yang berpanjangan dan jangan mudah berputus asa . bak kata pepatah hendak seribu daya tak hendak seribu dalih . alang-alang penyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan . genggam bara api biar sampai menjadi arang . banyak pulak peribahasa dan pepatahnya . but . the most important thing . harap sangat azam kali nie tertunai tidak seperti last year yang hanya seperti hangat-hangat tahi ayam . 

so . this entry is to say happy new year to all the hard working bloggers yang sengaja singgah atau tersinggah dekat blog ini . semoga tahun ini lebih memberi keberkatan kepada kita dan dimurahkan rezeki dan kesihatan yang baik-baik untuk kita semua . insyaAllah . amin .


2 comments:

Nur Ayuni Abd Majid said...

ololololo,makna pic cima dengan chenta hati cima tuhh??

zubect said...

hehehe. takpe shima. bukan thn baru je blh nk laksanakan azam tu, hari2 biasa pown boleh. moga Allah redha :)